Fiat - Autó Forrás Kft. - Veszprém

A Fiat úgy döntött, Genfben mutatja meg elsőként a világnak teljes terjedelmében azt a Tipo modellcsaládot, amelynek első képviselője elnyerte az Autobest nagyra becsült 2016-os „Legjobb vétele" díját. A díjnyertes négyajtós szedán mellé most felsorakozik a vadonatúj ötajtós, illetve a kombi kivitel.

Miután 2015 májusában az Isztambuli Autószalonon első ízben lépett a világ nyilvánossága elé, majd novemberben a nemzetközi sajtó képviselői közelebbről is megismerkedhettek vele, a Fiat Tipo begyűjtötte a nagy presztízsű Autobest „2016. legjobb vétele" díjat, amelyet Európa meghatározó autós kiadványainak képviseletében egy 26 szakújságíróból álló zsűri ítél oda.
Ez az elismerés rávilágított a modell kiemelkedő értékeire: a formaterv, a minőség, a komfort és a sokoldalúság azon kombinációjára, amely együtt kivételes ajánlatot testesít meg az autópiacon. Mindennek a középpontjában a lehető legjobb ár-érték arány áll, a Fiat funkcionális modellcsalád stratégiájának sarkalatos eleme, amelyet oly találóan foglal össze a következő szlogen: „Nem kell sok, hogy sokat kapjunk."  Olyan egyszerű, ugyanakkor sokoldalú ajánlatról van szó, amely pontosan a szegmens szívébe talál az ötajtós és kombi kivitelekkel.

A három karosszériatípus értékei közösek és mindegyik egyformán erőteljes karaktert sugároz, ám mindegyikük egyedi személyiségjegyekkel bír, amelyek pontosan annyira eltérőek, mint az egyes változatok célközönsége, a családoktól a párokon át a fiatalokig. Fejlesztéseük során a Fiat márka hagyományos értékeit sűrítették össze: a funkcionalitást, az egyszerűséget és a karakterességet, illetve a kivételesen kedvező ár-érték arányt.
Ami a méreteket illeti, az ötajtós modell 437 cm hosszú, 179 cm széles és 149 cm magas. A kombi pontosan 20 centiméterrel hosszabb (4,57 m), magasságát pedig 1,52 méterre növelik az alapfelszerelésként kínált, hosszanti tetősínek. A kalaptartó alatt a kategória legtágasabb csomagtartója várja az ügyfeleket: 440 liter az ötajtós, és 550 liter a kombi esetében. Az utóbbi csomagterét innovatív megoldások teszik rendkívül rugalmasan kihasználhatóvá.

A három karosszériatípus három felszereltségi szinttel, háromféle motorral (három különböző üzemanyag-típussal) és három sebességváltóval lesz megrendelhető. Mind a szedán, mind az ötajtós és a kombi Pop, Easy és Lounge felszereltséggel áll a vásárlók rendelkezésére, az Euro 6-motorcsalád dízel, benzines és kettős üzemű (benzin/LPG) egységeket kínál. Sebességváltóból kézi, duplakuplungos, valamint hagyományos (nyomatékváltós) automata közül választhatnak az ügyfelek.

Hamisítatlan Fiathoz illő módon a Tipo család újoncai egy sor olyan, ötletes megoldást vonultatnak fel, amelyek minden utas számára élvezetesebbé teszik a fedélzeten töltött időt. Ide sorolható a különösen gazdag alapfelszereltség, vagy a frissen bevezetett, innovatív Uconnect 7" HD LIVE rendszer 7 colos, nagy felbontású színes érintőképernyővel, amelynek képernyője a táblaszámítógépekhez hasonlóan fogadja a többujjas mozdulatokat, parancsokat. Emellett a legújabb generációs rendszer Bluetooth mobiltelefon kihangosítót, audio streaming funkciót, szöveges üzenet felolvasást és hangfelismerést, AUX és USB csatlakozókat, iPod integrációt, valamint a kormánykeréken elhelyezett kezelőszerveket is kínál. Külön kérésre pedig tolatókamerával és új TomTom 3D Touch műholdas navigációs berendezéssel is felszerelhető.

Az utasok az érintőképernyőn keresztül mindig kapcsolatban lehetnek a külvilággal, hála a Uconnect LIVE szolgáltatásoknak. Azok a vevők, akik az App Store-ból vagy a Google Play áruházból letöltik okostelefonjukra az ingyenes Uconnect LIVE alkalmazást, teljes egészében kihasználhatják a Uconnect LIVE szolgáltatás minden előnyét, a Deezer és a TuneIn zenei streaming szolgáltatástól kezdve a Reuters hírein át a TomTom LIVE online navigációig, miközben a Facebook, Check-in és Twitter alkalmazásoknak köszönhetően barátaikkal is tarthatják a kapcsolatot. A felhasználók nem csupán üzemanyag-megtakarításaikat, de a gépkocsi környezetvédelmi teljesítményét, illetve karbantartási igényét is szemmel tarthatják az eco:Drive és my:Car funkciók révén. Sőt, a CarPlay és az Android Auto is elérhető lesz a Uconnect 7'' HD LIVE rendszeren belül.

Ahogy a szedán, a Fiat Tipo ötajtós és kombi változatai is otthonos és praktikus, kényelmes utazásra termett gépkocsik. Mindhárom fedélzetén könnyedén elfér öt utas, még akár magas (188 cm) emberek is kényelmesen utazhatnak akár az első, akár a hátsó üléssoron. A tágas kialakítás titka (különösen az ötajtós modellnél) a hátsó rész szabályos kialakítása. Ez ugyanis értékes centiméterekkel növeli meg a fejteret. A lábtér is a kategória legjobbjai közé tartozik: az első ülés pereme és az utas sarka között 1070 mm a távolság; a hátsó ülésen ugyanez az érték 934 mm (ehhez hasonló méretekkel rendszerint nagyobb autókban találkozhatunk.) Nem kisebb a jelentősége annak, hogy a hátsó középső ülést is teljes értékű férőhelyként alakítottuk ki, ahol még a lábtér is elég nagy ahhoz, hogy akár felnőttek is kényelmesen utazzanak itt. A csomagtartó kapacitása kategóriaelső 440 liter az ötajtós, és 550 liter a kombi modell esetében. Az utóbbi csomagterét számos megoldás teszi rugalmasan kihasználhatóvá. Először is a csomagtér pereme alacsony, és egy szintben van a padlóval, így akár a legterebélyesebb csomag is könnyen behelyezhető. A raktér maga átrendezhető: a padló alacsonyabbra helyezhető, ha még több helyre van szükségünk, vagy 40 fokos szögben megdöntve rögzíthető, így teljesen kihasználható a padló alatti hely. A csomagtér két oldalán egy-egy panel szolgál az apróbb tárgyak rögzítésére; ezeket eltávolítva még tovább bővíthető keresztirányban a csomagtér. A rakományt elfedő rolós takaró egy kézzel kiemelhető, és a padlópanel alatt tárolható. A raktér praktikumát két megvilágító lámpa, két táskaakasztó, valamint a padlóba épített négy lekötő szem fokozza. Végezetül amennyiben az 550 literes kapacitás végképp kevésnek bizonyulna, a 60:40 arányban osztott ülést előre döntve teljesen sík, 180 cm hosszú rakodópadlót kapunk.

 
A Tipo modellcsalád összes tagjának fedélzetén a legkülönfélébb formájú és méretű (összesen nem kevesebb mint 12 liternyi) tárolórekeszek segítenek a személyes tárgyak elhelyezésében. A vezető és az utas egyaránt könnyen hozzáférhet ezekhez a tárolórekeszekhez, amelyek tökéletesen alkalmas okostelefonok, játékkonzolok, palackok, pénzérmék és hasonló személyes tárgyak elhelyezésére. Ezen túlmenően a váltókar előtt aljzatok szolgálnak a hordozható zenei lejátszók csatlakoztatására.
Az ötajtós és kombi Fiat Tipo modellek frissített motorkínálatát (az európai piacon kivétel nélkül) Euro6-os besorolású erőforrások adják, három méretben, háromféle üzemanyag-opcióval. Ott van a 95 lóerős 1.3 MultiJet 95 és a 120 lóerős 1.6 MultiJet 120 HP (akár ECO kiadásban is), míg a benzinmotorok kínálatát a 95 lóerős Fire 1.4 16v, a 120 lóerős 1.4 T-Jet, valamint a 110 lóerős 1.6 E-torQ erőforrás alkotja. A lista nem volna teljes a 120 lóerős kettős benzin/LPG üzemű 1.4 T-Jet nélkül.

1.4 16v Fire 95 LE

A strapabíró és megbízható, 16 szelepes, 1,4 literes Fire benzinmotor a Tipo modellcsalád belépő szintű benzinmotorja. Az erőforrás maximális teljesítménye 95 LE 5500/percnél; a legnagyobb forgatónyomaték 125 Nm 4250/perc fordulatszámon. A hatfokozatú kéziváltóhoz csatlakozó  erőforrás soros négyhengeres darab, kettős felül fekvő vezérműtengellyel és közvetlen szelepvezérléssel.
Az áramlástanilag optimalizált szívórendszert alkalmazó motort különösen kiváló térfogati hatásfok jellemzi a teljes üzemi tartományban, ami egyszerre biztosít ragyogó teljesítményleadást és költséghatékony üzemeltetést.

1.4 T-Jet 120 LE

A kiemelkedő adottságokkal rendelkező, 120 lóerős  1.4 T-Jet benzinmotor megbízható, kisméretű, ráadásul az optimális arany középutat testesíti meg az élvezetes vezethetőség és a takarékos üzemeltetés között. A méretcsökkentés elvének tökéletes képviselőjeként az 1,4 literes motor olyan kipróbált műszaki megoldásokat alkalmaz, mint a turbófeltöltő, amely kedvező teljesítményt és szerény üzemanyag-fogyasztást kínál, zavartalan vezetési élmény mellett.
Az 1,4 literes turbómotor legnagyobb teljesítménye 120 LE (88 kW) 5000/perc fordulatszámon, a maximális forgatónyomaték 206 Nm 2500/percnél. Ez rugalmas vezethetőséget jelent (a sofőrnek nem kell minduntalan a hatfokozatú sebességváltó karjához nyúlnia) nagyszerű gázreakciók mellett. Ezt segíti elő a kis tehetetlenségű turbófeltöltő, amely a jobb láb legkisebb mozdulatára is lenyűgöző teljesítményt bocsát rendelkezésre, a hasonló motorokra jellemző, idegesítő turbólyuk nélkül.
Ugyanez a motor elérhető kettős üzemű (LPG/benzin) változatban is. A legmodernebb technológiák alkalmazása révén ez a motor is teljesíti a szigorú Euro6-os emissziós normát, nagyobb a hatótávolsága, és a benzines változathoz hasonló menetteljesítményekre képes, kedvezőbb üzemeltetési költségek mellett (az LPG olcsóbb, mint akár a benzin, akár a gázolaj.)
Az utólagos átalakításokkal ellentétben a 120 lóerős 1.4 LPG Turbo erőforrást kifejezetten LPG üzemre terveztük, és ahhoz optimalizált anyagokból és alkatrészekkel, megfelelő technológiák alkalmazásával építettük meg. A szívó- és kipufogó oldali szelepeket minimális kopásra terveztük, így tartósság és teljesítmény szempontjából megegyeznek a benzinüzemű változattal. A maximális megbízhatóság és minőség érdekében az LPG rendszert a gyárban szerelik be. Így minden egyes példány belső teszten esik át, és megkapja a Fiat tanúsítványát és gyári garanciáját. 

1.6 E-torQ 110 LE

Azok, akik maximális kényelemre törekednek, a 110 lóerős, 152 Nm nyomatékú 1.6 E-torQ benzinmotorral szerelt kivitelben találják meg a számításukat, hiszen ezt a motort hidrodinamikus nyomatékváltóval szerelt, hatfokozatú automata sebességváltóval hozzuk forgalomba.
Az erőforrás kifejezetten könnyű szerkezetű, amit az egyedülálló alkatrészeknek és a súrlódás és tömeg szempontjából optimalizált, grafitbevonatos dugattyúknak köszönhet.  A kovácsolt acél hajtókarok és az alumínium olajteknő szintén a tömegcsökkentést szolgálja.

1.6 MultiJet II 120 LE, és 1.3 MultiJet 95 LE

Mindegyik modellvariánshoz elérhető az 1,6 literes turbódízel erőforrás, amelynél második generációs MultiJet technológia gondoskodik az élvezetes vezethetőségről, a kedvező hatótávolságról és a csekély üzemeltetési költségekről.
Az 1.6 MultiJet II legnagyobb teljesítménye 120 LE percenkénti 4000-es fordulatszámon, a motorhoz a hatfokozatú kézi vagy a hatfokozatú duplakuplungos sebességváltó egyaránt társítható; utóbbi folyamatos nyomatékátvitelt biztosít. A változó geometriájú turbófeltöltőnek köszönhetően a motor alacsony fordulatszámon is tekintélyes forgatónyomatékot fejleszt: már 1500/percnél 320 Nm áll a vezető rendelkezésére, ami kiváló rugalmasságot eredményez. Mindeközben a környezettel is kíméletes. Károsanyag-kibocsátása és üzemanyag-fogyasztása is elismerésre méltóan alacsony: a Fiat Tipo fedélzetén a 120 lóerős 1.6 MultiJet II motor szabványos tesztciklus szerint mért, vegyes üzemű átlagos üzemanyag-fogyasztása 3,7 liter/100 km, a CO2-kibocsátás 98 g/km.
A 95 lóerős 1.3 MultiJet II erőforrás a remek teljesítményt kiemelkedően alacsony üzemeltetési költségekkel párosítja. A motor az FCA motorfejlesztő kompetenciájának büszkesége: anélkül kínál alacsony üzemanyag-fogyasztást , hogy a legkisebb kompromisszumot követelné a kényelem vagy a vezetési élmény terén. A motorhoz ötfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó csatlakozik. Maximális teljesítménye 95 LE 4000/percnél, míg a változó geometriájú turbófeltöltőnek köszönhetően a 200 Nm maximális forgatónyomaték már igen alacsony, 1500/perc fordulatszámon elérhető.
Az új modell elöl független McPherson rugóstagokat, hátul csatolt hosszlengőkarokat alkalmazó, megbízható felfüggesztése rendkívül precíz vezethetőséget, kiemelkedő úttartást és kiváló rugózási komfortot biztosít. Mindkét konfiguráció a lehető legkönnyebb kialakítást kapta, így maguk is hozzájárulnak a takarékos üzemhez.
 

 

Fiat - Autó Forrás Kft. - Veszprém

FIAT 500 Riva - Édes élet négy keréken, avagy a világ legkisebb yachtja

Fiat - Autó Forrás Kft. - Veszprém

FIAT 124 Spider - Már klasszikus

Telefon: 

Cégünkről

Cégünk 1992-ben alakult kezdetben a FORD márka veszprémi képviselete volt. 1996-ban építettünk Veszprémben a Házgyári úton egy új márkakereskedést. Tulajdonos és márkaváltás után 1998-ban a FIAT márkát képviseltük a megyeszékhelyen. A nyitás után évről-évre jelentősen növeltük eladásainkat, vevőink és ügyfeleink megkedvelték a Házgyári úti szalonunkat.  Magyarország Európai Unióba történt belépése után a márka által előírt követelmények teljesítésére 2006-ban az Észak-keleti útgyűrű 8. szám alatt 1800 négyzetméteres új FIAT szalont nyitottunk, ahol az ALFA ROMEO márka is helyet kapott. A régi szalon felújítás után HYUNDAI márkakereskedés lett.

Így az Autó-Forrás Kft. napjainkban 3 márka képviseletét látja el. Teljeskörű szerviztevékenység gyári és utángyártott alkatrészellátás, gépkocsi mosás, karosszéria javítás, zöldkártya készítés, gumiszerelés, műszaki vizsgára felkészítés és műszaki vizsgáztatás mellett új- és használt autó értékesítés hitel-és biztosítási ügyintézés is szerepel a tevékenységi körünkben.

Az ALFA ROMEO és FIAT márkakereskedés a márka legújabb standardjai alapján épült. 450 m2 bemutatóterem és ügyfélváró, 500 m2-es szerviz, ahol 10 álláson várjuk ügyfeleinket. Ezen felül 50 m2-es gépkocsimosó, 120 m2-es karosszéria műhely áll rendelkezésre. Szervizünket a legmodernebb eszközökkel szereltük fel, így a mai kor követelményeinek megfelelő javításokat tudjuk végezni.

Mindkét telephelyünkön megfelelő számú tesztautó áll rendelkezésre a vásárlók döntésének elősegítése érdekében. Ezek felett mindig rendelkezünk olyan új autó készlettel, amelyből azonnal lehet választani. Természetesen az egyedi igények kielégítését is gyári megrendelésből rövid határidőre vállaljuk.

Cégünk erősségét képezi, hogy mindkét telephelyünkön a márka iránt elkötelezett, magas szaktudással és elhivatottsággal rendelkező 33 dolgozónk családias légkörben az ügyfelek igényeit figyelembe véve végzi munkáját.

Mottónk, melynek szellemében dolgozunk: Elégedett ügyfelek nélkül nincs jövőnk.

 

Nyitva tartás:

 

Új és használt gépjármű értékesítés:

Hétfő-Péntek 8:00-17:00

 

Szombat: 9:00-12:00

 

 

Szerviz, Alkatrész:

Hétfő-Péntek: 8:00-16:30

 

 

Zöldkártya, Műszaki vizsga bejelentés:

Hétfő-Péntek: 8:00-16:30