Minden Oké - Veszprém megye új keresője

Közönségtalálkozó: Guerilla

Cím:
8500 Pápa, Deák Ferenc utca 8.
Telefon:
E-mail cím:
Weboldal:
 
Dátum:
2019. 11. 29. 15:00

A Guerilla c. magyar film november 29-én 15.00-tól, csak egy alkalommal lesz látható nálunk. Az előadás után a film rendezőjével, Kárpáti György Mórral beszélgetünk. Jegyek a vetítésre és a közönségtalálkozóra együttesen mindössze 800 Ft-ért válthatók!

1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

A rövidfilmjeivel Cannes-ban és Berlinben is sikereket elérő Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla hiteles korrajz: a film készítőinek célja, hogy a historizáló szemlélet helyett a közeli perspektíva használatával mutassák meg az 1848-49-es időszak hangulatát, az ismeretlen hősök néhány napját az erdő mélyén.

Jegyvásárlás és további információ a www.papamozi.hu oldalon!

Jó szórakozást kívánunk!

Vissza a listához
Térkép
Top