Viktória-Gyorsétterem-Pápa

Három az egyben - lehetőségek tárháza

Fiatal kedves hölggyel Judittal, egy előre megbeszélt időben "randiztam" Pápán, a volt Kilián lakótelepen,  ma Vízmű néven ismert utcában.
Judit már a bejáratnál várt törékeny alakjával, mosollyal az arcán. Előre leszögezte, hogy nem Ő akar a központban a "fény" lenni, neki személy szerint a dolgozói a fontosak, akik lelkes csapatot alkotnak.
Ahogy beérünk Pápára, fáradtan, elnyűtten mindjárt azonnal a szemünkbe ötlik ez a kis tetőteres házacska a Viktória, melynek építése 2000-ben fejeződött be. Ahogy eddig már lenni szokott szintén családi vállalkozásként indult. A szülők már évek óta vendéglátással foglalkoztak. Ebben az esetben is a családi indíttatást lehet fellelni. Judit az igazi mozgató rugója ennek a fiatal, lendületes csapatnak. Ő az ügyek intézője, foglalások, könyvelés, lélek doktor is egy személyben. Dolgozói bármi problémával fordulhatnak hozzá.

Férje igazi műszaki ember, az ilyen jellegű feladatok szakértője a vállalkozáson belül.
2003-ban indították a vállalkozást 8 fővel. Judit kedvességével és az itt dolgozók is régi ismerősként, nevükön szólítják a vendégeket. Ez pedig a bizalom és a megelégedettség jele. Nagyon hamar a lakótelep kedvencei lettek, itt barátságok, szerelmek is köttettek.
Remek ötlet, hogy itt az utazók, dolgozók, diákok "éhezők" egy komplett szolgáltatást vehetnek igénybe. Ezek a szolgáltatások mind többletet jelentenek és így egy rendszeres törzsvendég kör jöhetett létre.
A messziről érkezők a  tetőtérben működő kis  panzióban szállhatnak meg. A hangulatos kávézóban egy forró presszó kávét, vagy éppen egy forró csokit fogyaszthatunk el, de az önkiszolgáló étteremben kis és nagy adagokat rendelhetünk a finomabbnál finomabb ételekből. Palettájukon minden megtalálható. A választék nagy, közben a WIFI is működhet és olvashatjuk neten a friss híreket. Rendkívül fontosnak tartom megemlíteni, hogy a Viktóriában számítógépet is adnak használatra, de még nyomtatni is lehet, amennyiben erre is igénye van a vendégnek.
Esélyt adhatunk szerencsénknek is, mivel elég ritkaság, hogy egy kávézó LOTTÓZÓ terminállal rendelkezik, de ebben a kis csendes zugban ez is van a játszani, szerencséjüket kipróbálni akarók részére. Közben lapozgathatják a Nemzeti Sportot, hátha még tippel is szolgál a szerencsejátékosoknak.
Alkalmazottakról is szívesen mesélt. Kiemelte személy szerint Fekete Misit, aki már mestervizsgával is rendelkezik, valamint 12 éve szakácskodik és dolgoznak együtt. Remek menüsorokat kreál össze, hogy az ide látogatók ínyenc ízekkel ismerkedhessenek,  hogy az ide betérők gyors, kiadós ebéd után jó szájízzel lépjenek ki, és adják tovább szájról szájra, hogy a Viktóriába érdemes betérni.
Másik "jobb" keze Németh Eszter vendéglős mester mindig közvetlen, barátságos és törődő az emberekkel immár hat éve ő is. A rendezvények lebonyolításában is nagy szerepe van, legyen az helyben vagy kitelepüléssel. A munkatársak átlag életkora 25 év, tehát igazi fiatalos szellem uralkodik. A mestervizsgával rendelkező "szakik"-ra nagyon büszke és minden támogatást is  meg kapnak a "főnöktől".
Hetente két alkalommal 5 tanulót okítanak a szakma fogásaira, rejtelmeire. Iskolával állnak szerződésben, tehát gyakorlati színtér is egyben a Viktória.

Két éve gyakornoki programra pályáztak, melyet meg is nyertek. Ennek keretében 2 pályakezdő fiatal szerezhetett szakmai tapasztalatot, ami hozzásegítette őket a sikeresebb munkaerőpiaci részvételre. Erre a támogatásra az idei évben ismét két fővel pályáznak.
Judit ez a kis törékeny, energikus asszony határozottságból, empátiából, csapat munkából, elhivatottságból tett tanúbizonyságot,  aki még alapítványokat is segít. A vasárnap "szent" Neki és kollégáinak is, mert az az egy nap a családé - közös programok, kirándulások gyermekeivel és férjével.
Tervei megvalósításához további sikereket kívánva búcsúztam el. Nagyon bölcs idézet jutott eszembe: "nem végezhetek jó munkát, ha nincs benne a szívem" (Hirotada Ototake)

Hegyi Ilona

Delta Üzletház Pápa

Közel negyed évszázada a piacon

Kiss-Festék-Kisáruház

Két rokon a színek világában