Mihályfi Liza

Királynői rangot szerzett

Antalyában fejére került a korona

Mindig tudtam, hogy a magyar lányok szépek, de, hogy egy pápai tini lányka, lett Eurázsia szépe, hinni sem akartam a fülemnek. Mihályfi Liza királynői rangot szerzett Törökországban.
Örömmel, szájtátva hallgattam minden mondatát. Olyan nagy átéléssel mesélt erről a fenomenális eseményről, hogy szinte elrepített a szépséges városba Antalyába, ahol a királynői korona a fejére került.
Már kis gyermekként is nagyon szép volt, és már általános iskolás korától játszadozott a gondolattal, hogy egyszer talán eljut a " kifutóig" és megmutathatja szépségét országnak világnak. Erre 2015-ben sor is került, hisz iskolatársai, szülei, barátnői kérésére jelentkezett a Miss Tini Hungary Szépségversenyre, ahol győztesként kiáltották ki a nevét.
Nagy megtiszteltetés érte, hisz őt, Mihályfi Lizát küldték a MISS EURASIA 2016-os versenyére Törökországba, hogy képviselje Magyarországot. A 17 éves lány életébe hatalmas boldogság és egyben nem kis izgalom is költözött. Egyedül utazott el Antalyába, szülei nélkül készült fel négy héten keresztül a megmérettetésre. Küzdelmes, érdekes napok következtek, hogy értelmet nyerjen kint tartózkodása, és küzdött azért, hogy a Miss Eurasia 2016 címet elnyerhesse.
Ezen a világverseny már nem a TINI kategóriát képviselte, mivel a korhatár itt a 17 évtől a 29 évig tartott. Lizának ez új volt, mert itt már kész, érett hölgyekkel is fel kellett vennie a versenyt.

Sikeresen bekerült a legjobb 15-be. Ekkor már remény csillant fel szemében és  bízott a szép eredményben. A döntőre már édesanyja is kiutazott.

Milyen feladatokkal kellett megbirkózni, a felkészülésre mennyi idő állt rendelkezésre és nem utolsó sorban hogy kellett és miben felvonulni?

A 2015. december 19- i döntő négy részből állt: minden lánynak bundában, bikiniben, kis- és nagyestélyiben kellett a közönség és a zsűri elé állni. Elsősorban a természetességet figyelték, a test felépítését, a mozgást. Az erős smink, a különböző hajkreációk,a szoláriummal barnított bőr igazából nem volt nyerő.
Liza a maga kedves bájával, egyszerűségével túlszárnyalt mindenkit és amikor hangosan szinte kiabálva kimondták nevét, nem is akart hinni a fülének. Akkor vett igazán tudomást az egészről, amikor anyukája ujjongó kiáltását meghallotta. Rádöbbent, hogy sikerült, teljesült a legnagyobb álma királynő lett. A győzelem pillanata mindenki számára felhőtlen, eufóriás állapotot idéz elő, Lizánál ez megtöbbszöröződött. Az ő országát,
Magyarországot és az ő nevét, Mihályfi Lizát  kiáltották elsőnek. Sikerült, az ő fejére került a királynői korona.
Győzelmével megalapozta modell pályafutását, hisz 2017. december 31-ig tartó szerződést írt alá a Miss Modellügynökséggel. Ez is része volt a fődíjnak, így szembe találkozhatunk vele reklámokban, divatbemutatókon, fotózásokon is. Hatalmas dolog, hogy Liza ott lehetett a világversenyen és Magyarországot képviselhette, és nem utolsó sorban egy csodálatos barokk várost PÁPÁT, a mi városunkat.

Mindezek ellenére a 17 éves Liza nem lett beképzelt, nem szállt fejébe a dicsőség, ugyanolyan tini diáklány maradt mint a verseny előtt. Lelkesen mesélt terveiről, a Türr István Gimnáziumról, tanárairól és meglepődött, mikor elárultam, hogy egykor én is e neves iskola padjait koptattam. Mindenképpen Budapesten szeretne tovább-
tanulni dietetikusnak, de ugyanakkor a kommunikációs szak is kedvére lenne. A modellkedést is amennyiben felkérések jönnek, örömmel fogja elvállalni, de egy  biztos háttér, egy szép és jó hivatás elengedhetetlen még a legfelkapottabb modelleknek, médiasztároknak is.

Liza élete kiegyensúlyozott, családja
mindenben támogatja. Elég nehéz volt azt az egy hónapot , ami tanulmányaiból kiesett bepótolni, de tanárai, osztálytársai mindenben támogatták és segítettek Neki. Tehát szeptemberben újult erővel kezdi meg a negyedik osztályt, és az érettségire való felkészülést.

Úgy búcsúztunk el egymástól, hogy érdemes élni, dolgozni, a célokért küzdeni tűzön vízen át.

Hegyi Ilona

 

Viktória-Gyorsétterem-Pápa

Három az egyben

Delta Üzletház Pápa

Közel negyed évszázada a piacon

Kiss-Festék-Kisáruház

Két rokon a színek világában