Delta Üzletház Pápa

Közel negyed évszázada a piacon

Ismét egy személyes élménnyel kezdem írásom, ahogy már megszokhatta tőlem a kedves olvasó.

Nagyobbik fiam egyetemista korában 1999-ben Sopronban önálló életet kezdett és az én feladatom volt, hogy új otthonát barátságos zuggá alakítsam ki. Ekkor kerültem kapcsolatba a "Deltásokkal". Veszprémben nem kaptam megfelelő hűtőt ezért Pápa felé vettem úti célom és egy kedves, udvarias, vidám társasággal találkoztam az üzletben. Azonnal a rendelkezésemre álltak és szakmai tudással felvértezve tájékoztattak a termék megfelelő voltára. Majd fizetés után Trabantomba kivitte két fiatal markáns fiatalember és mosolyogva jó utat kívántak.
Nem gondoltam volna ennyi idő elteltével, hogy találkozni fogunk ismét immár az új tulajdonosokkal.

Anikó és férje Csaba kedvesen fogadtak és a fenti kis kitérőm után kezdtünk el beszélgetni.
Anikó bájos mosolyával hallgatott végig és örömmel konstatálta, hogy ilyen pontosan emlékszem arra az eseményre.
Anikó Szanyban született és gyermekkorát is ott töltötte. Büszkén mesélt arról az időszakról, mikor szülei elindították Pápán a Delta Üzletház elnevezésű családi vállalkozást. Nagyszerű, központi helyet találtak erre a célra a belvárosban, közel a vidéki buszpályaudvarhoz. Az üzletet 1993-ban nyitották meg mindösszesen 100-150 m2-en, melyben kezdetben háztartási és híradástechnikai termékeket forgalmaztak.
Anikó akkor kereskedelmi főiskolára járt, ami tudatos választás volt számára, és szüleinek is tetszett a terve.
A férje, Csaba is a kezdetek óta itt dolgozik, és a hosszú évek alatt rengeteg szakmai tapasztalatot szerzett - becsülettel, türelemmel látja el feladatát. Mindig is alázattal és tisztelettel közeledett és közeledik a vásárlóik felé.
2001-ben bővítették üzletüket és mára már közel 400 m2-en árulnak háztartási és híradástechnikai termékeket. A termékkör is kibővült azóta számítástechnikai - világítástechnikai termékekkel, mezőgazdasági- és kerti kisgépekkel, kandallókkal, kályhákkal.

Hatalmas multikkal kell versenybe szállni és biztos helyüket meg is kell tartani. Ennek érdekében folyamatos akciókkal, pl. kedvezményes tűzhely beüzemelés, akciós áruhitel konstrukció, stb. próbálnak versenyképesek maradni.
Minden a vásárlók, a lakosság érdekeit szolgálja. Négy bankkal is szoros kapcsolatot tartanak, ami elég ritkaságszámba megy - ezzel is megkönnyítik a részletre történő vásárlást. Az OTP, Budapest Bank, Cofidis és Cetelem bankok hitelét nyújtják. Sokféle hitelkonstrukció áll a vásárlók rendelkezésére, melyekkel az üzletben lévő összes műszaki árut megvásárolhatják az érdeklődők.
Személyes kapcsolatokra törekednek, büszkék a törzsvásárlóikra, a visszatérő vevői körük egyre bővül és ez biztosítja többek közt a fennmaradást is.
Évek óta részt vesznek pályázatokon is, mint pl. az Otthon Melege Program keretében nyújtott hűtőgép-illetve mosógép csere programban, amely keretében a vásárlók a készülékeket állami támogatással, kedvezményes áron tudják megvásárolni.

Házhoz szállításban is élen járnak Pápán. Helyben teljesen ingyen, míg vidékre minimális áron tudják teljesíteni a kiszállítást, és ráadásul akár a negyedik emeletre is felviszik a megvásárolt árut, ha a helyzet úgy kívánja.

Ezek olyan plusz dolgok, amikre büszkék és ez is közrejátszik abban, hogy közel negyed évszázada működnek és a lakosság rendelkezésére állnak.
A mai napig a legnagyobb beszállítókkal közvetlen kapcsolatban állnak, ezzel tudnak versenyképes árakat kialakítani, illetve a megrendeléseket gyorsan teljesíteni.
Mivel műszaki, illetve elektronikai termékeket forgalmaznak, természetesen mindenhez jár gyártói garancia , amit igény szerint ki is lehet bővíteni. Az üzletben forgalmazott márkák nagy részének van helyben szakszervize, tehát az esetleges javítás biztosított. Amennyiben nincs a megvásárolt műszaki árunak helyben szervize, a problémát az üzlet dolgozói akkor is megoldják. Garanciális időn belül átveszik a javításra szoruló árut és eljuttatják a legközelebbi szervizbe. Ezzel is biztosítva minden hátteret a vevőiknek.

Éves szinten sokat költ az üzlet reklámra, nagyon fontosnak tartják a vásárlók folyamatos tájékoztatását. Tavaly óta saját honlappal is rendelkeznek. /deltamuszaki.hu/
Anikó igazából az összes papírmunkát, hitelügyintézést vállalja magára, míg párja Csaba, inkább az árubeszerzéssel, kiszállítással a műszaki dolgokkal foglalkozik így tökéletesen kiegészítik egymást.
A negyedszázados fennmaradáshoz csapatmunkára, munkamegosztásra van és volt szükség. Fiatalos lendülettel teli ambícióval lelkesen dolgoznak. Kezdettől fogva 4 fővel dolgoznak. Remek hangulatban, igazi csapatmunkával állnak a vásárlók rendelkezésére. Nagyon büszkék kollégáikra is, akik között van olyan fiatal is, aki már több mint 10 éve dolgozik velük. Fontos az angol,  illetve német nyelvtudás is mivel a Pápán tartózkodó NATO és Boeing cégek dolgozói rendszeres vásárlóik.

Ezeket a fergeteges sikereket csak és kizárólag a közös és szoros munkával tudták elérni.
Remélik, hogy a hagyomány folytatódik a családjukban, és valamelyik gyermek tovább viszi a vállalkozást.

Hegyi Ilona

 

 

Viktória-Gyorsétterem-Pápa

Három az egyben

Kiss-Festék-Kisáruház

Két rokon a színek világában