Opel Meriva

Az ergonómia Önről szól.

Az AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) egy német egészségügyi szervezet, amely meghatározta az autóülésekkel szemben támasztott ortopédiai követelményeket. Olyan mély benyomást tett rájuk az Opel Meriva, hogy az egész autó megkapta tekintélyes tanúsítványukat. A portálajtók egyszerűségétől és kényelmétől kezdve az autó belsejének egyszerű és könnyű átrendezhetőségén át az egyedi FlexFix® kerékpárszállító rendszerig minden az Ön igényeit szolgálja az Opel Merivában.

Új Opel Meriva – FlexDoors® rendszer

FlexDoors® rendszer

Könnyű a be- és kiszállás. Az ülések néhány másodperc alatt átrendezhetők. Az Opel Meriva zsenialitása abban rejlik, ahogy fogadja Önt, és ahogy azon van, hogy Ön minden úton jobban érezze magát. Vegyük példának a FlexDoors® rendszert.

A 84 fokban nyíló hátsó ajtók például sokkal könnyebbé teszik a gyermekülések beszerelését, valamint a gyermekek beültetését és kiemelését. Ezen kívül nincs ajtó az első és a hátsó ülések között, így biztosítva a gyorsabb és jobb szülői felügyeletet.

További előnyök:

 • Be- és kiszállás a tető legmagasabb pontjánál, és emiatt sokkal kényelmesebb.
 • A hátsó ajtók 84 fokos nyílásszöge természetes és ergonomikus testmozdulatot tesz lehetővé be- és kiszállás közben, amit a B oszlopon elhelyezkedő nagy kapaszkodó is segít.
 • Könnyebb a beszállás a szűk parkolóhelyeken, mivel nem kell kicsavarodni a félig nyitott ajtó körül.
 • A négy nyitási szakasznak köszönhetően jobban szabályozható az ajtók kinyitása szűk helyen.
 • A FlexDoors® rendszer megkönnyíti a be- és kipakolást, például bevásárláskor vagy szokatlan terhek szállításakor.
 • A B oszlop alsó részében elhelyezkedő lámpa megvilágítja a földet az autó mellett, további kényelmes biztonsági jellemzőként.
 • Végül a FlexDoors® rendszer megkönnyíti a hozzáférést a FlexSpace® rendszerhez, még egyszerűbbé téve az autó belső terének átalakítását.

Ezen kívül számos előnye van a hátsó tolóajtókkal szemben. Az egyik legnyilvánvalóbb, hogy a tolóajtók korlátozzák a hátsó tengely szélességét, ami végső soron kihat a kezelhetőségi jellemzőkre is. További különbség, hogy a tolóajtók mozgatásakor az ajtó egész súlyával meg kell birkóznunk, ami igazi nehézség lehet, ha lejtőn állva kell őket kinyitni vagy bezárni.

Új Opel Meriva – FlexDoors® rendszer

FlexSpace® ülésrendszer

Ha Ön a spontaneitás híve, értékelni fogja a FlexSpace® rendszert. Az Opel Meriva ugyanolyan spontán, mint Ön. Nagyon jó érzés tudni, hogy a belső teret mindig terveinek megfelelően rendezheti be. Mi történik, ha változnak a tervek? Nálunk ez sem gond. Akár öt személynek van szüksége ülésekre, akár az ömlesztett árunak a helyre, az Opel Meriva mindenre megoldást jelent, mégpedig egyetlen ülés eltávolítása nélkül.

 • A szélső hátsó ülések egyetlen művelettel hátrafelé és befelé csúsztathatók, ezzel a négyüléses elrendezésben fényűzően tágas lábteret és vállteret hozhatunk létre
 • Egyetlen érintéssel lehajtható az utastérből vagy a csomagtérből
 • Nincs szükség a fejtámaszok kiszerelésére
 • Sík raktérpadló, amely akár 1500 literes tárolóhelyet kínál

Opel Meriva – Ergonomikus AGR sportülések / magas üléspozíció

Több irányban állítható ergonomikus AGR ülések / magas üléspozíció

A megfelelő üléspozíció a hátproblémák megelőzésének legjobb módja. Ezért az Opel Meriva opcionális, a német AGR (Egészséges Hát Munkacsoport), egy ergonómiai kiválósági központ által tanúsított vezetőoldali/utasoldali első ergonomikus AGR üléseket kínál. A széleskörűen beállítható, például deréktámasszal és üléspárna-hosszabbítással ellátott ergonomikus AGR üléseken egyedi kényelmi igényeinek megfelelően, tökéletesen beállíthatja üléspozícióját. Kaphatók csak vezetőnek, illetve a vezetőnek és az első utasnak is.

Magas üléspozíció
Az Opel Merivában magasan foglalhat helyet, így nagyszerű kilátása nyílik előre és hátrafelé is, és kényelmesen szemlélheti a világot. Ezek az ülések teszik lehetővé a legnagyobb hosszirányú és magassági beállítást ebben az osztályban. A dönthető és teleszkópos kialakítású kormányoszloppal kombinálva ez azt jelenti, hogy mindenki megtalálhatja a számára tökéletes vezetési helyzetet.

Új Opel Meriva – FlexFix® hátsó szállítórendszer

FlexFix® hátsó szállítórendszer

A kerékpárszállítás legkényelmesebb módjának neve egyszerűen FlexFix®. A hátsó lökhárítóból húzható ki, és akár három kerékpár is szállítható vele (a kerékpárok tengelytávja nem lehet nagyobb, mint 1,203 m). Ez az egyedülálló műszaki megoldás csak az Opelnél kapható – a parkolóradarral együtt is működik, és felrakodáskor attól sem kell félni, hogy meghúzódik a hátunk. Tárolóhelyet is megspórol az Ön házában vagy garázsában, és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, különösen a tetőre szerelt kerékpártartókkal összehasonlítva. Egyszerű, de nagyszerű.

Opel Corsa - Előrelátóbb, mint én

Opel Corsa - Előrelátóbb, mint én

Telefon: 

Opel Marsal' Pápa
Nyitva tartás:

Értékesítés:
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 17:00,
szombaton: 9:00 - 12:00

Szerviz:
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 16:30

Opel Marsal' Ajka-Bakonygyepes
Nyitva tartás:

Értékesítés:
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 17:00,
szombaton: 9:00 - 12:00

Szerviz:
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 16:30

Opel Marsal' Veszprém
Nyitva tartás:

Értékesítés:
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 17:00,
szombaton: 9:00 - 12:00

Szerviz:
Hétfőtől péntekig: 8:00 - 16:30

 
 

Talán Ön is azon több ezer ügyfelünk közé tartozik, aki eddig is ismerte cégünket, szolgáltatásaink színvonalát, de engedje meg, hogy néhány gondolattal összefoglaljam céljainkat, pályafutásunk eddigi fontosabb állomásait.

Cégünk, a Marsal Kft. 1990-ben alakult azzal a céllal, hogy az autótulajdonosok részére kínáljon szolgáltatásokat. Pápai, ajkai és veszprémi telepünkön 5 bemutatóteremben több mint 60 munkatárssal azon fáradozunk, hogy Önnek a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújthassuk az autókereskedelem és -javítás minden területén.

A következő szolgáltatásunkkal állunk ügyfeleink rendelkezésére

* Opel és Chevrolet új autó értékesítés
* Új Opel haszongépjármű értékesítés
* Használt autó értékesítés
* Garanciális és garancián túli szerviz
* Karosszéria javítás, és fényezés
* Alkatrész értékesítés
* Műszaki vizsgáztatás
* Klíma javítás, töltés
* Eredetiség vizsgálat
* Teljes körű kárügyintézés
* UV gravírozás
* Autókozmetika
* Autómentés

Íme néhány jelentősebb mérföldkő a Marsal' Kft. életéből:

* 1991. Aláírtuk a Márkakereskedői és márkaszerviz szerződést az Opel Magyarországgal

* 1992. Megnyitottuk pápai Opel márkakereskedésünket,

* 1994. Pápán elkészült a karosszéria, és festőműhely

* 1995. Megnyitottuk ajkai Opel márkakereskedésünket

* 1999. Az országban az elsők között szereztünk ISO minősítést és kezdtük meg az eredetiség vizsgálatot  

* 2001. Veszprém megyei minőségi díjat nyertünk

* 2002. Üzembe helyeztük autómentőnket mely a nap 24 órájában az év 365 napján áll ügyfeleink rendelkezésére 

* 2003. Ajkán bővítést hajtottunk végre és megkezdtük a General Motors tulajdonába került Daewoo személygépkocsik értékesítését (2004-től Chevrolet)

* 2004. Pápán új bemutató termet alakítottunk ki és megkezdtük a Chevrolet forgalmazását és szervizelést 

* 2005. Elkötetelezettség a kiválóságért díjat nyertünk el

* 2006  Cégünk új, integrált vállalatirányítási rendszert vezetett be, mely reményeink szerint vevőink magasabb színvonalú kiszolgálását is elősegíti. A jelentős értékű fejlesztés megvalósításához a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretében támogatást nyertünk el. 

* 2008. Pápán és Ajkán is megtörtént a külső arculati elemek cseréje.

* 2009. Ajkai szalonunkat bővítettük és megkezdtük Suzuki márkakereskedői és szerviz tevékenységünket.

* 2009 decemberében megnyitottuk veszprémi Opel és Chevrolet márkakereskedésünket és szervizünket.

Marton György
ügyvezető