Ez egy ARCHIVÁLT hirdetés.

Az aktuális hirdetéseket megnézheted a
Pápa környéki programok oldalán!

Bakonybél születésnapja – egy új millennium kezdete

2018. augusztus 20.

Az idén, alapításának ezredik évfordulóját ünneplő bakonybéli bencés Szent Mauríciusz Monostor és a köré települt falu augusztus 20-án születésnapi rendezvényt tart.

Bakonybél Község Önkormányzata és a Bakonybéli Szent Mauríciusz Alapítvány közösen szervez egész napos programot a falu közösségének és a mindig szívesen látott vendégeknek. A környezetét folyamatosan fejlesztő kis bakonyi község eddig is élmény gazdag célpontja volt a hazai turizmusnak. A varázslatos természeti környezet, a barátságos helyi lakosság, a hívogató falusi szálláshelyek méltán szerepelnek a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó turisták bakancslistáján. És aki egyszer járt Bakonybélben, az újból és újból visszatér.

Augusztus 20-án az egész családnak szóló programokkal ünnepel a falu. Az ünnepi szentmisét és kenyéráldást követően Bakonybél Község Önkormányzata ünnepélyesen átadja a Millenniumi parkot, ahol emlékművet avatnak, Boa Endre faszobrász Millenniumi emlékoszlopát.  A faluház előtti téren pedig kézműves foglalkoztatók, népi játékok várják a kisebbeket. Nekik a pápai Pegazus Színház kedveskedik bábelőadással, míg a felnőttek a Zirci Sörmanufaktúra és a bakonybéli monostor söreinek előadással egybekötött kóstolóját élvezhetik.  Idén első alkalommal kerül átadásra a községi önkormányzat által a millennium évében alapított Bakonybélért emlékplakett, amelyet a faluért, a közösségért végzett kiemelkedő munkáért nyújt át Márkus Zoltán polgármester. A zene sem marad el ezen a születésnapon, kicsiknek és nagyoknak szólnak Papatyi Tóth Tünde énekes dalai. Az este fénypontjaként pedig a világzenét kedvelők körében különösen népszerű Makám együttes lép a színpadra, megkoronázva az 1000 éves Bakonybél születésnapi rendezvényét.

Bakonybél Község Önkormányzata és a Szent Mauríciusz Alapítvány szeretettel hív és vár minden bakonybélit és nem bakonybélit, hogy augusztus 20-án ünnepléssel köszöntsük a község új millenniumának kezdetét.

Bakonybél születésnapja – egy új millennium kezdete

Programok

9.30       Szentmise a Faluházban (8427 Bakonybél, Pápai út 7.)– az új kenyér megáldása

15.00     Millenniumi park átadója, emlékműavatás (8427 Bakonybél, Pápai út É-i vége) - közreműködik a Bakonybéli Népdalkör

16.00     A Szent Mauríciusz és Móricka kórus fellépése a Faluház előtti színpadon

16.00-19.00        Kézműves foglalkozások és népi játékok, vendéglátó pultok

17.00     Pegazus Színház - Sarkadi Nagy László: Tapsi kalandjai, zenés bábjáték

18.00     Papatyi Tóth Tünde énekes koncertje

19.00     Szerzetesek és a sör - a Zirci Sörmanufaktúra és a bakonybéli monostor söreinek előadással egybekötött kóstolója

19.40     Márkus Zoltán polgármester ünnepi köszöntője, Bakonybélért plakett ünnepélyes átadása

20.00     Makám együttes koncertje

 

(A rendezvényt a HungaroControl Zrt. támogatja)

Az újjászületés lehetősége, az újrakezdés művészete

Az újjászületés lehetősége, az újrakezdés művészete