Szabó Richárd - Reflexológus

Szakterület:
Reflexológus Reflexzóna Terapeuta
A talpban közel 70.000 idegvégződés, a fülünkön pedig több mint 200 reflexpont található. A stimulálás hatással van a központi idegrendszerre, a vérkeringésre, és a belső szervekre.

Szabó Richárd - Reflexológus

Reflexológus Reflexzóna Terapeuta

Mi a reflexológia?

A reflexológus a kéz, a láb vagy a fül reflexzónáit ujjnyomással vagy más mechanikai, fényterápiás hatással kezeli. Tevékenységünk során felhasználjuk a klasszikus, a modern és a népi természetgyógyászati módszereket, valamint a hagyományos távol-keleti orvoslás ismereteket. Szükség szerint a munkánk során kiegészítjük a beteg ellátását megfelelő étrendi és mozgásgyakorlatokra vonatkozó tanácsokkal.

A reflexológus a fentiek értelmében nem kizárólag “talpmasszázst” végez. Más mikroterület (fül, kéz) terápiáját is bevonja, állapotfelmérést és góckutatást is képes elvégezni; beteg emberek terápiáját végzi az orvosi kezelések mellett. Szükség szerint számos természetes gyógymóddal ötvözi a kezeléseket.

A reflexológia egy államilag elismert és szabályozott egészségügyi szakterület. A vizsgáztatás egy állami szervnél, jelenleg az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központnál történik. Itt általános egészségügyi modult kell teljesíteni: anatómia, élettan, kórélettan, klinikum,  elsősegélynyújtás, egészségügyi latin, stb. Majd általános természetgyógyászati modul következik és csak ezeknek a teljesítése után következhet a reflexológusi szakvizsga, ami írásbeliből, szóbeliből és gyakorlati modulból tevődik össze.

A különbség egy talpmasszőr és egy talp-reflexzóna terapeuta között egy egyszerű hasonlattal írható le. Kizárólag az egyes zónák elhelyezkedésének ismerete olyan, mintha egy idegen nyelv néhány szavát tudnánk. Annak ellenére, hogy egy mondatból pár szót értünk, aligha jelentjük ki, máris ismerjük az idegen nyelvet. Ugyanez érvényes a terápiai “idegen nyelvre”, vagyis az adott pont ismerete nem elegendő ahhoz, hogy pontosan lokalizáljuk, megfelelő (csillapító vagy élénkítő) technikával kezeljük, továbbá ne csak tüneti, hanem oki terápiát is nyújtsunk.


Kapcsolat

Szabó Richárd - Reflexológus


Elérhetőségek
8500 Pápa, Esterházy út 5.
  +36 70 386 0882 (Előzetes bejelentkezés szükséges)
  ricsibacsi[kukac]gmail[pont]com
  www.aranytu.hu
  www.etrendterapia.hu


Regisztrálok szakemberként

Amennyiben szeretne a SZAKEMBER ADATBÁZISUNKBA jelentkezni, kattintson az alábbi gombra és töltse ki az űrlapot!

Mit nyer, ha Ön is szerepel adatbázisunkban?

  1. Új, jobban fizető ügyfeleket szerezhetsz
  2. Más, közeli régiókból is megtalálnak
  3. Válogatni tudsz a megrendelők között
  4. Könnyen, gyorsan vehetik fel Veled a kapcsolatot
  5. Könnyebben találnak Rád
  6. Könnyen bemutathatod vállalkozásodat
  7. Meglepően kedvező áron kínáljuk mindezt
  8. Gyorsan megtérülő “befektetés”
  9. Híreid óriási tömegekhez juthatnak el
  10. Nem szükséges egész nap a telefonon ülnöd, hisz elég csak este megnézned, ki és honnan kért tőled ajánlatot, így napközben csak a munkáddal tudsz foglalkozni.
Egy regisztrációval
több tevékenységi kört
is megjelölhet!
Top