Hamarosan itt az első!

Hamarosan itt az első!

Tízmilliószoros teremtő napok 2021-ben
Guzsik - Mohácsi Viktória írása

Meggyőződésem, hogy az év minden napján, minden pillanatában teremtők vagyunk, mégis érdemes odafigyelni az év “tízmilliószoros teremtő napjaira”. Mivel emberek millióinak hite szerint hatnak ezen napok óriási erővel, a kollektív tudat befolyásol bennünket is.
Ha legalább ezeken a napokon odafigyelünk a gondolatainkra, érzéseinkre, kimondott szavainkra, leülünk célokat kitűzni, azt gondolom, máris nyertünk vele.
A tibeti kultúrában a nagy Buddha (Dharmacsakra) napokat hívják 10 milliószoros teremtő napoknak. Négy ilyen napot különböztetünk meg minden évben: az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és kilencedik holdhónap 22. napja.
Ezeken a napokon mindig fordítok időt egy kicsit érzelmeim tisztázására. Átértékelem jelen életem, és felmérem, hol van szükségem változásra, hol billent ki az egyensúly. Ezeket általában papírra vetem, hogy később is emlékeztessenek feladataimra, és visszaigazolást kapjak általuk.
Leírom, mit tehetek napi szinten céljaim eléréséhez.
Feladataimhoz tervet készítek, majd lecsendesítem a gondolataimat és elképzelem, hogy minden, amire vágyom, már az enyém. A vizualizációt érdemes rendszeresen gyakorolni, hiszen a gondolatok, ha érzelmekkel párosulnak (legyen az akár pozitív vagy negatív), megvalósulnak. Ha valamit elképzelünk, és akkor, abban a pillanatban nem figyelünk másra, akkor érzelmeket fog kiváltani belőlünk a vízió. Minél tovább tudjuk magunkban fenntartani a képet, és a hozzá kapcsolódó érzelmeket, annál gyorsabban manifesztálódik a fizikai világban.
Általában egy imával zárom, melyben kérem, hogy amit most kiejtek a számon, azt vegyék tízmilliószor komolyabban, mint azokat a gondolatokat, amiket nap mint nap kiküldök az univerzumba (tudattalanul). Újra elsorolom, mi mindennek a megvalósulásához kérek segítséget. Majd lezárom az imát: "Így legyen” vagy “Ámen”.
Ezeken a napokon megengedem magamnak, hogy azzal töltsek néhány órát, amit igazán szeretek. Lehet ez egy relaxáló fürdő, egy mozi, főzés, séta, bármi, amire a lelkem vágyik. Így másnap megújult erővel indulhatok valóra váltani álmaimat...
2021. Tízmilliószoros napjai:
2021. február 27.
Az év első tízmilliószoros teremtő napja: Chötrül Düchen, vagyis magyarul “a vajmécsesek ünnepe”.
Ezen a napon a telihold a szűz jegyében van, ez megsokszorozza az elengedés hatékonyságát. Nagyon erősek az Univerzumból érkező támogató energiák.
Ezen a napon a tibetiek jakvajból készült madár-, virág- vagy fa alakú lámpásokat gyújtanak, hogy megemlékezzenek Buddha csodálatos tetteiről, amelyeket követői hitének megerősítésére hajtott végre.
Budda csodák bemutatásának ünnepe (Chotrul Duchen) : Az első nap neve: a Csodák ünnepe, melyet az első tibeti holdhónap teliholdján tartunk. Az év első tizenöt napja annak a tizenöt napnak az ünneplése, amikor Buddha minden nap más csodát mutatott be azért, hogy jövendő tanítványai érdemeit és odaadását növelje.
2021. május 26.
Az év második tízmilliószoros napja: Saka Dawa Düchen, vagyis magyarul”a születés, a megvilágosodás és a halál napja”
Különleges ünnep, hiszen a telihold a nyilas jegyében van, erős támogató energiákkal.
Különleges ünnep a buddhisták körében, mert a hagyományok szerint ugyenerre a napra esett Buddha születése, majd megvilágosodása és halálának napja is.
2021. július 14.
Az év harmadik tízmilliószoros napja: Chokhör Düchen , vagyis magyarul "az imakerék ünnepe”.
A mai ünnepen a tibetiek Buddha tanításának megkezdésére emlékeznek, ami megvilágosodása után hat héttel történt.
2021. október 27.
Az év negyedik tízmilliószoros napja: Lhabab Düchen , vagyis magyarul "a mennybemenetel napja”.
Ezen a napon ment Buddha a mennyországba, hogy megértéseit, tanításait átadja az Isteneknek, és megköszönje édesanyjának, hogy segített megszabadulni az élet kerekéből.
Ám hívei kérésére Visvakarma Isten létráján újra lejött a földre.

Kapcsolat

Angyalbolt


Angyalbolt – Élmény és spiritualitás!
8500 Pápa, Fő utca 25.
  +36 89 310 820
  +36 70 328 6744
  andrea[kukac]angyalbolt[pont]hu
  

Nyitvatartás:
Hétfő: 9:00 - 17:00
Kedd: 9:00 - 17:00
Szerda: 9:00 - 17:00
Csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 17:00
Szombat: : 9:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA


Top