Hirdetés

Elmondom hát mindenkinek - színpadi játék

Cím:
8500 Pápa, Fő tér 1.
Telefon:
E-mail cím:
Weboldal:
Dátum:
2024. 01. 13. 19.00

„Ez a marha volt köztünk az egyetlen zseni” – mondta állítólag Babits Mihály Karinthy Frigyesről. Biztos, hogy nem ő volt az egyetlen, de hogy zseni volt, az teljesen biztos. Mert ki volt az rajta kívül, aki egyszerre tudott nagyot alkotni prózában és versben, akinek mindegy volt, hogy líra, dráma vagy epika, aki ugyanúgy remekelt a humorban (ugyebár ott nem ismert tréfát), mint a nagyon komoly és mély gondolatok és érzések megmutatásában, és aki ugyanúgy tudott írni a háborúról, a házasságról (vagy a kettő majdnem ugyanaz…?), mint a leghétköznapibb dolgokról.
Ezt a rendkívüli sokoldalúságot szeretnénk felvillantani összeállításunkban, amelyhez hasonlót még nem vitt színpadra az S. K. Társulat. Aki jegyet vált előadásunkra, felváltva kacaghat, gondolkodhat el és hatódhat meg – s mindezt úgy, hogy személyesen találkozhat a nagy gondolkodó és humorista képzeletbeli reinkarnációjával is.
„Hát... nem volt szép ember, (…) – írta róla halála után Nagy Lajos. - De szellemi és lelki megnyilvánulásai élvezetesek voltak, így aztán, mondhatni, általuk megszépült Karinthy.”

Közreműködnek:
Bolla Kata
Firtl Martin
Juhász Klára
Molnár Csaba
Nagy Imre
Pozsgai Balázs
Schuszter Dóra
Technika: Szalai Bianka

Jegyek kaphatók a Tourinform irodában (Márton I. u. 10.) 2000,- forintos áron


Top