Hirdetés

MÁZS VILÁGA - SZTÁRVENDÉGEKKEL

Cím:
8264 Szigliget, Várudvar
Telefon:
E-mail cím:
Weboldal:
Dátum:
2023. 08. 15. 21.00

MÁZS VILÁGA - SZTÁRVENDÉGEKKEL

Várudvari Nyári Színház

Gálaműsor

MÁZS VILÁGA: Vagyis népszerű operett-musical dallamok, meghívott kolléga barátok a párjaikkal, mint egy jó házibuliban és a lélegzetállító panorámájú rendezvényhelyszín a festői Szigligeten.

Mészáros Árpád Zsolt „MÁZS”: A Budapesti Operettszínház sztárja, színész, énekes.

Benvolio, Mozart, Torda, Lúdas Matyi, Koppány, Maugli, Berger, Riff, Török János, Rikki, Rudolf, Luigi Lucheni, Galileo, Professzor, Orseolo Péter, Luigi del Soro, XVI. Lajos, Szurov, Lőrinc barát…

Csak pár ismert karakter, amit pályája során eljátszott a több, mint 150 szerepéből!

Volt már az év legnépszerűbb musical színésze, az évad operett-musical színésze, kapott Súgó Csiga-díjat, jelölték Fonogram-díjra, nyert már Színikritikusok díját, Arany Kotta Díjat, Csillag díjat.

2008-ban az Eurovíziós dalfesztivál magyarországi döntőjében a III. hely-et szerzik meg Vágó Zsuzsival énekelt duettjükkel.

Szerelmével és legkisebb gyermekének édesanyjával, a csodás hangú Piros Krisztával lép színpadra.

 

Polyák Lilla: Színésznő, énekesnő

Többnyire a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház színpadán az összes nagy női címszerepet és főszerepet eljátszotta.

A teljesség igénye nélkül:

Mária Magdolna, Mary Poppins, Dorothy, Waldstätten bárónő, Kozmutza Flóra, Marie Antoinette, Sally Bowles, Anna Karenina, Elisabeth ( Sissi ), Capuletné, Christine, Tó úrnője, Bradlayné, Lucy Harris…

2007-ben munkásságát a szakmai zsűri musical-operett kategóriában Gundel-díjjal jutalmazta.

Karrierje fontos állomása volt, mikor 2008-ban megnyerte a Magyar Televízió könnyűzenei vetélkedőjét, a Csináljuk a fesztivált! a Woman in Love (Szerelmes asszony) című dal, Barbra Streisand világslágerének előadásával.

Színházi szerepei mellett a televízióban is láthatták sokat a nézők. 2016-ban a Sztárban Sztár IV. évadának egyik versenyzője, 2019 őszétől pedig két évadon keresztül volt a Mintaapák című sorozatban Kamarás Iván partnere.

2022. október 24-én a Budapesti Operettszínház az évad musicalszínésze elismerésben részesítette.

Szigligeten ő is párjával érkezik a színpadra, 2018-ban kötöttek házasságot Gömöri András Máté színésszel.

Ő 2012 óta a Budapesti Operettszínházban látható leginkább, ahol már több, mint egy tucat szerepet eljátszott. 2014-től televíziós produkciókban is szerepel, például a Barátok közt, a 200 Első randi, A mi kis falunk, a Drága örökösök és Keresztanyu című sorozatokban, valamint a Budapest Noir című magyar film kuplé énekeseként is.

 

Kerényi Miklós Máté: Junior Prima díjas magyar színész, a Budapesti Operettszínház oszlopos tagja.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem musical tanszakán 2005-ben végzett (többek között Dolhai Attilával, Nagy Sándorral, Peller Annával és Nádasi Veronikával).

Elsősorban táncos-komikus és musical szerepeket játszik. 2008-ban ő kapta a fiatal tehetségeknek járó Marsallbot-díjat, 2010-ben a pályakezdőknek adható Soós Imre-díjat, illetve szintén ebben az évben IX. Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekversenyen II. helyezést ért el szubrett-buffó kategóriában Ábrahám Gabriellával. 2011-ben az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny karakterénekes kategóriájának győztese lett.

Természetesen őt is láthatjuk élettársával a színpadon, aki Kardffy Aisha színésznő, operett- és musical-énekesnő.

2016-tól a Budapesti Operettszínház tagja. Kálmán Imre Marica grófnő című operettjében játszotta első főszerepét, Lizát.

2019-ben Júliát játszotta a Rómeó és Júlia 15 éves jubileumi előadásában a Papp László Sportarénában.

Adott tehát 3 pár, akik operett és musical slágereket hoznak a szigligeti nyár derekán a festői balatoni környezetben.

 

Aki pedig vendégül látja őket, az a szigligeti Várudvari Nyári Színház programigazgatója: Nagy Szilárd.

Arany- és Platinalemezes énekes, Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetett előadóművész, producer.

2007-ban a Magyar Televízió „Társulat” c. műsorában tűnt fel mindössze 17 évesen, ahol egészen a végső döntőig menetelt és a 12 élő adás végén szerepet nyert az akkor 25 éves jubileumi, István, a király rockoperában.

Azóta számos alkalommal játszotta István és Koppány karakterét is, saját produkciója évek óta turnézik hazánkban.

Bár mindig énekesnek tartotta igazán magát, de játszott színházban is főszerepeket a Fame-ben, a Hairben, a Nyomorultakban.

4 évig énekelt óceánjáró luxushajók gigashowinak vezető tenoristájaként, 34 országban járt ez idő alatt, ahol emlékezetes Bon Jovi és Freddie Mercury imitátorként is számon tartották önálló estjein.

2020-ban az Európa 2020 videoklippel országosan is ismertté vált, amit Ragány Misa barátjával készített, ugyanis a produkciót több millióan látták és a koronavírus-járvány időszakának dalává vált, a TV2 műsorában 25 millió Ft gyűlt össze, ahol ezt a dalt is hallhatták a nézők.

2021-ben első saját daluk, a Drága Hazám a DAL című műsor legjobb 16 dala közé került a Duna Tv-n.

A valaha született legnézettebb Nemzeti dal feldolgozás is az ő nevükhöz kötődik, melyet többek között Varga Miklóssal, Pataky Attilával, Nagy Feróval együtt készítettek a Nemzeti Múzeumban.

 

Nos készen állnak?

Humorból, táncból, mókából, minőségi muzsikából, nagyívű nótákból nem lesz hiány.

Ne maradjanak ki, legyenek részesei egy olyan szereplőkből álló nyári, zenés gálának, amilyen így, ebben a formában még bizonyítottan soha nem volt, ők heten még együtt nem álltak színpadon!

Top