TALP reflexzóna masszázs

A talpban közel 70.000 idegvégződés, a fülünkön pedig több mint 200 reflexpont található. A stimulálás hatással van a központi idegrendszerre, a vérkeringésre, és a belső szervekre.

Mi a reflexológia?

A reflexológus a kéz, a láb vagy a fül reflexzónáit ujjnyomással vagy más mechanikai, fényterápiás hatással kezeli. Tevékenységünk során felhasználjuk a klasszikus, a modern és a népi természetgyógyászati módszereket, valamint a hagyományos távol-keleti orvoslás ismereteket. Szükség szerint a munkánk során kiegészítjük a beteg ellátását megfelelő étrendi és mozgásgyakorlatokra vonatkozó tanácsokkal.

A reflexológus a fentiek értelmében nem kizárólag “talpmasszázst” végez. Más mikroterület (fül, kéz) terápiáját is bevonja, állapotfelmérést és góckutatást is képes elvégezni; beteg emberek terápiáját végzi az orvosi kezelések mellett. Szükség szerint számos természetes gyógymóddal ötvözi a kezeléseket.

A reflexológia egy államilag elismert és szabályozott egészségügyi szakterület. A vizsgáztatás egy állami szervnél, jelenleg az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központnál történik. Itt általános egészségügyi modult kell teljesíteni: anatómia, élettan, kórélettan, klinikum,  elsősegélynyújtás, egészségügyi latin, stb. Majd általános természetgyógyászati modul következik és csak ezeknek a teljesítése után következhet a reflexológusi szakvizsga, ami írásbeliből, szóbeliből és gyakorlati modulból tevődik össze.


További Hírek

Kapcsolat

Info-Oké Online


Info-Oké Online
8500 Pápa,
  +36 70 386 0883
  kapcsolat[kukac]mindenoke[pont]hu
  


Top