BBQ - Füstön sütés...
BBQ – Füstön sütés
A barbecue-t gyakran keverik (vagy szinonimaként használják) a grillezéssel, azonban a két sütési mód nemhogy nem ugyanaz, hanem egymásnak épp az ellentétei. A barbecue fán, vagy faszénen, indirekt módon, a fa vagy faszén forró füstjén, állandó alacsony hőfokon, lassan történő sütést jelent (forró füstölés), ennek során gyakran akár 4-8 kg-os darabok kerülnek a füstre. A grillezés ezzel szemben parázson vagy faszénen, közvetlen és magasabb hőn, gyorsan történik, a hús szeletelve, darabolva kerül sütésre.
A barbecue során (mivel a hús egyébként a sütés alatt 25-30%-át is elvesztheti súlyának) a lassú metódus ellenére, ügyelve az állandó hőfok megtartására a hús nemhogy kiszárad, hanem egy sült kéreg alatt szaftosabb marad. A kihívást az jelenti, hogy a füstölés több órán keresztül zajlik (pl. sertés esetében: 6-8 óra, marha esetében pedig akár 15 is óra szükséges) és mindezen idő alatt folyamatosan tartani kell az állandó hőfokot.
Galéria
További ajánlatok
Kapcsolat
Jack's Kitchen
Jack's Kitchen
8500
Pápa,
Fő tér 12.
+36 30 997 0224
jackskitchen01[kukac]gmail[pont]com
Nyitvatartás:
Hétfő: Zárva
Kedd: 10:30 - 21:30
Szerda: 10:30 - 21:30
Csütörtök: 10:30 - 21:30
Péntek: 10:30 - 23:00
Szombat: 10:30 - 23:00
Vasárnap: 10:30 - 21:30
Jack's Kitchen
Jack's Kitchen
8500
Pápa,
Fő tér 12.
+36 30 997 0224
jackskitchen01[kukac]gmail[pont]com
Nyitvatartás:
Hétfő: Zárva
Kedd: 10:30 - 21:30
Szerda: 10:30 - 21:30
Csütörtök: 10:30 - 21:30
Péntek: 10:30 - 23:00
Szombat: 10:30 - 23:00
Vasárnap: 10:30 - 21:30