BBQ - Füstön sütés...

BBQ – Füstön sütés

A barbecue-t gyakran keverik (vagy szinonimaként használják) a grillezéssel, azonban a két sütési mód nemhogy nem ugyanaz, hanem egymásnak épp az ellentétei. A barbecue fán, vagy faszénen, indirekt módon, a fa vagy faszén forró füstjén, állandó alacsony hőfokon, lassan történő sütést jelent (forró füstölés), ennek során gyakran akár 4-8 kg-os darabok kerülnek a füstre. A grillezés ezzel szemben parázson vagy faszénen, közvetlen és magasabb hőn, gyorsan történik, a hús szeletelve, darabolva kerül sütésre.

A barbecue során (mivel a hús egyébként a sütés alatt 25-30%-át is elvesztheti súlyának) a lassú metódus ellenére, ügyelve az állandó hőfok megtartására a hús nemhogy kiszárad, hanem egy sült kéreg alatt szaftosabb marad. A kihívást az jelenti, hogy a füstölés több órán keresztül zajlik (pl. sertés esetében: 6-8 óra, marha esetében pedig akár 15 is óra szükséges) és mindezen idő alatt folyamatosan tartani kell az állandó hőfokot.


Galéria

Kapcsolat

Jack's Kitchen


Jack's Kitchen
8500 Pápa, Fő tér 12.
  +36 30 997 0224
  jackskitchen01[kukac]gmail[pont]com

Nyitvatartás:
Hétfő: Zárva
Kedd: 10:30 - 21:30
Szerda: 10:30 - 21:30
Csütörtök: 10:30 - 21:30
Péntek: 10:30 - 23:00
Szombat: 10:30 - 23:00
Vasárnap: 10:30 - 21:30



Top