Csapok és csaptelepek

Kádtöltő csaptelep

Mielőtt kiválasztaná a kádtöltő csaptelepet fürdőkádjához feltétlenül nézze meg, hogyan kerül majd az a későbbiekben beszerelésre!

Szerelhetőség alapján a kádtöltő csaptelepek ugyanis két csoportra oszlanak:
     - fali kádtöltő csapok és
     - kádra szerelhető csaptelepek.

Kellemetlen meglepetés ...
Fontos, hogy a vízszereléskor a fürdőkád csaptelepének kiállása a megfelelő helyre kerüljön! Többször előfordult már ugyanis, hogy az odanemfigyelés következtében a kád beszerelése után a vízsugár nem tökéletesen a kádban landolt, hanem a kád peremét locsolta. Ezért jó, ha tudjuk a kád pontos műszaki adatait és méreteit mielőtt a vízszerelést elkezdjük.

Ár szempontjából hasznos ...
Kádtöltő csaptelepek vásárlásakor a félreértések elkerülése érdekében, feltétlenül kérdezzen rá mindig, hogy a az ár tartalmazza-e a zuhanyszett árát is!

Sokszor előfordul, hogy a katalógusok képein a kádtöltő csaptelepet kompletten, a zuhannyal együtt ábrázolják, miközben az árlistában külön tételként tüntetik fel azokat. Érdemes elkerülni az ilyen kellemetlenségeket főleg akkor, ha a csaptelepet rendelésre hozzák, mert ezáltal csúszhat a beépítés!

Újdonság!
A falra szerelhető kádtöltő csaptelepeknél léteznek már zajcsökkentő alkatrészek. Ezek alkalmazásával csendesebbé tudja tenni a fürdőkád feltöltését, így nem zavarja sem a szomszédos szobában tévéző családtagját, sem pedig a szomszédját!


       


Zuhany csaptelep

Gondolom Önnek is ismerős az érzés, amikor a lazító zuhanyzás közben egyszer csak hirtelen forró lesz a víz?

Ennek kiküszöbölésére választhat termosztátos, hőmérséklet-szabályozós zuhany csaptelepet is, így elkerülheti, hogy leforrázza magát (ha például miközben Ön zuhanyozik, párja lehúzza a WC-t)! Ha vannak már gyermekei, akkor az ő szemszögükből is előnyös megoldás, mert velük könnyebben előfordulhat, hogy rosszul állítják be a víz hőmérsékletét.

Miért válasszon szilikonos zuhanyfejet?
A zuhany csaptelepeknél a zuhanyfejek között létezik szilikonos változat. Azért érdemes az ilyen szilikonos zuhanyfejet választani, mert ennél a változatnál a vízkő középen nagyon egyszerűen eltávolítható róla.

Szűkös helyre ...
Szűkös helyen kimondottan előnyös a faltól kevésbé elálló zuhany csaptelepet választani. Ezáltal elkerülheti, hogy a zuhanyzás közben a csaptelep a hátába álljon. Erre az esetre a termosztátos zuhany csaptelepeket ajánljuk.

Spóroljon vízszámláján Ön is!
A zuhany csaptelepek között léteznek úgynevezett gazdaságos (ECO) csomagok, amelyek belső mechanikájukkal szabályozzák az átáramló víz mennyiségét. Az ECO csomagokkal le tudja redukálni a költségeit, akár 50%-ra!

Zuhany csaptelepekkel és egyéb csapokkal kapcsolatban érdeklődjön Ön is üzletünkben!


   


Mosogató csaptelep, konyhai csaptelepek

A mosogató csaptelep kiválasztásánál érdemes végiggondolni, hogy mire fogja használni azt és milyen funkciókat kell, hogy ellásson majd a későbbiekben!

Ha szeretné például a mosogató csapnál teletölteni a felmosó vödröt is, akkor a kiválasztásnál a kihúzható csövű változatot ajánljuk!

Szerelés szempontjából a konyhai mosogató csapok között is választhat falra szerelhetőt, vagy a mosogatóra szerelhető álló kivitelt!

Kellemetlen meglepetés ...
Nagyon mutatósak és szépek azok a konyhaelrendezések, amikor a mosogató egy ablak elé kerül. Működés és funkcionalitás szempontjából azonban ez okozhat bosszús perceket, amikor beépítés után vesszük csak észre, hogy a mosogató csapteleptől például nem tudjuk kinyitni az ablakot!

A mosogatótálca elhelyezésénél ezért gondolja végig, hogy a szellőztetésnél Önnek útban lesz-e a mosogató csap, és ha nem feltétlenül muszáj, akkor inkább ne az ablak elé tegye!

Ha már késő és csak utólag találkozott szembe ezzel a problémával, akkor is van megoldás! Léteznek ma már úgynevezett kivehető konyhai csaptelepek erre az esetre. Ezek hátránya viszont, hogy az áruk némileg magasabb, mint hagyományos társaiké.

Amire még érdemes odafigyelni ...
Gyakori "baleset", hogy a mosogatótálca és a mosogató csap nem passzol össze. A csaptelep kifolyócsöve nem elég hosszú és a vízsugár a mosogatótálca peremét locsolja.

Figyeljen rá, hogy a csaptelep kifolyócsöve kellő hosszúságú legyen és pl. többmedencés mosogatónál mindegyik medencét kényelmesen fel tudja vele tölteni!

      


Mosdó csaptelep, fürdőszobai csapok mosdóhoz és bidethez

Nem könnyű a fürdőszobába sem csapot választani! Manapság akkora a kínálat mind formában, mind funkcióban, hogy akár napokat lehetne eltölteni a mosdó csaptelep kiválasztásával is, ha végig akarná tanulmányozni az összes lehetőséget:

Mosdó csaptelepek, szűrős sarokszelepek, legyen hőmérsékletszabályozós, vagy automata vezérlésű, víztakarékos, stb.

Egyszerűbb és gyorsabb megoldás Önnek is, ha ellátogat üzletünkbe és szakértő munkatársaink segítségével közösen hozzák meg a legjobb döntést.

Ha nem nálunk kívánja megvenni fürdőszobájába az új mosdó és bidé csaptelepeket, akkor is javaslom, hogy olvassa el rövid összeállításunkat, mert bárhol is vásárol csaptelepeket, ezek az információk akkor is jól jönnek!

Amire érdemes odafigyelni mosdó csaptelep kiválasztásánál!
Választás előtt gondolja végig, hogy milyen funkciókat kell, hogy ellásson a későbbiekben a mosdó csap (kézmosás, arcmosás, fogmosás, felmosó vödör teletöltése, viráglocsoló kanna, stb.)

Sok esetben előfordul ugyanis (gondolom Ön is találkozott már ilyennel), hogy a legalapvetőbb funkciót, mint a kézmosás, is csak nagy küzdelmek árán tudta megvalósítani egy mosdóban, mert a mosdó csaptelepe túl rövid volt, vagy esetleg automata vezérlése volt a csapnak és mielőtt leöblíthette volna a kezét már ki is kapcsolt.

Csökkentse Ön is vízszámláját!
Válasszon Ön is víztakarékos perlátorral ellátott csaptelepet! A perlátor a csaptelep kifolyócsövének végén található fémszövetes (kis szűrőhöz hasonlító) vízsugárrendező alkatrész, ami levegőt is kever a kifolyó vízhez.

A perlátor alkalmazásával többnek látszik a kifolyó víz mennyisége, gyakorlatilag mégis kevesebbet enged ki, így csökkenteni tudja a vízszámlát, illetve lágyabbá és rendezettebbé is teszi a vízsugarakat.

A kerámia csapokról:
Napjaink kerámia betétes csaptelepei hosszú ideig és megbízhatóan képesek működni. A megbízhatóságnak azonban feltétele van!

A kerámia mosdó csapok akkor képesek a tőlük megkövetelt feladatot sokáig kifogástalanul ellátni, ha ügyelünk arra, hogy a kerámiatárcsák közé ne kerüljön semmilyen szennyeződés, vagy vízkő!

Hogyan növelheti a mosdó csaptelep élettartamát?
A rozsdamentes acélszűrővel ellátott sarokszelep védelmet nyújt a csaptelepeknek, jelentősen növelve azok élettartamát. További előny, ha a lakásba vízszűrőt és vízlágyítót is beépítünk. Ezek szintén növelik a csapok élettartamát.

Olcsó húsnak híg a leve ...
Sok esetben juthat hozzá viszonylag nagyon kedvező árú mosdó csaptelepekhez! Ez azonban csúnyán megbosszulhatja magát, ugyanis az ilyen olcsó termékek nem rendelkeznek megfelelően kiépített szervizháttérrel és alkatrészellátással. Probléma, vagy meghibásodás esetén így a garancia érvényesítése szinte lehetetlen!

Ilyen esetben sajnos az olcsó drágábbá válik, mintha elsőre rögtön egy megbízható terméket választott volna!

Ezért ajánljuk ügyfeleinknek, hogy csaptelep választásakor ne csak az árat vegyék figyelembe, mint befolyásoló tényező, hanem vegyék számításba azt is, hogy egy magasabb minőségű terméknél a vásárlással együtt a magasabb minőségű és megbízhatóbb háttérszolgáltatást is kapnak!

  


Tisztítási tippek csaptelephez:

#1
A só, vagy az ecettartalmú tisztítószerek tartós kárt okozhatnak a csaptelepek felületén, ezért kerülje ezek használatát!

#2
A krómozott csaptelepek puha, nedves kendővel tisztíthatóak a legkíméletesebben, a felület szárazra dörzsölésével.

#3
Ne használjon súrolószereket és dörzsfelületű szivacsokat, mert azok könnyen összekarcolják és megsértik a csaptelepek felületét!

#4
A zsírosabb szennyeződéseket folyékony mosogatószerrel, vagy folyékony szappannal könnyen el tudja távolítani!

#5
A makacsabb foltok eltüntetéséhez használjon folyékony fémtisztítót és puha rongyot! A karcolások és a sérült, károsodott felületek tisztításához alkalmazzon fém-restauráló szert!

#6
A vízkőlerakódások eltávolítására az ecetet, vagy a speciális, vízkőlerakódás elleni tisztítószereket ajánljuk.

A perlátor* körül lerakódott vízkő eltávolítására használhat ecetet, vagy speciális vízkőlerakódás elleni terméket. Vegye ki a perlátort a perlátorgyűrűből és tegye bele egy ecettel, vagy vízkőoldóval teli pohárba, de figyeljen arra, hogy csak a műanyag részt merítse bele, a krómozott gyűrűt nem szabad! Kb. egy óra elteltével ellenőrizze, hogy a vízkőlerakódás eltűnt-e! Ha szükséges, akkor nyugodtan ismételje meg a folyamatot! Ha a vízkő eltűnt, akkor tisztítsa meg és fényesítse ki a csaptelepet.

Másik megoldásként a vízkő eltávolítására használhat speciális vízkőoldó tisztítószereket!

*Perlátor: a csaptelep kifolyócsövének végén található fémszövetes (kis szűrőhöz hasonlító) vízsugárrendező alkatrész, ami levegőt is kever a kifolyó vízhez, így lágyabbá és rendezettebbé teszi a vízsugarat.

Válogasson az alábbi gyártók kínálatából és kérje ajánlatunkat!

-    Kludi csaptelep
-    Mofém csaptelep
-    Teka csaptelep


Galéria

Kapcsolat

Csempe Piramis


Csempe Piramis
8200 Veszprém, Almádi u. 21.
  +36 30 278 2288
  info[kukac]icdi[pont]hu

Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 8.30 - 17.00
Szombat: 8.30 - 12.00Top