Fogyás fülakupunktúrával

A gyakori hiedelmekkel ellentétben, nincs “fogyáspont” a fülben, csak a fogyásra lehet hatni, ha megvan a kellő szándék. Például az éhségcsökkentés önmagában nem fogyaszt, csak lehetőséget ad, hogy fogyjunk.

Hogyan történik? 
Fülakupunktúrával és fülreflexológiával történő fogyasztáskor mindkét fülkagylón több pontot kezelünk. A kezelést többször, hetente tanácsos végezni. A szervezet méregtelenítését, kiválasztását fokozzuk, általános feszültségcsökkentő hatást váltunk ki, az agy éhségközpontjának működését csökkentjük.   Tűszúrással endorfint (boldogsághormont) szabadítunk fel, ezáltal a betegnek kifejezetten kellemes lesz a közérzete.

Mennyit lehet fogyni vele? 
A kezeléssel tudjuk csökkenteni az éhségérzetet, de a kezelt részéről önuralom is szükséges. Aki imádja a túrógombócot, tűkkel a fülében is imádni fogja. Jó eredményt csak akkor tudunk elérni, ha a fogyni vágyó együttműködik velünk. Ez azt jelenti, hogy a kezelések alatt be kell tartani az előírt csökkentett energiabevitelt. Sokan mondják, persze úgy könnyű lefogyni, ha az ember keveset eszik. Így van. Aki betartja a diétát, valóban könnyen fogy. Csakhogy ezt akupunktúra, reflexológia nélkül betartani nagyon nehéz. Visszatérve a kérdésre, ha tehát a fogyni vágyó csökkenti az energiabevitelét a kellő szintre, akkor elhízottak esetén heti fél-egy kiló fogyás a tapasztalható,

Mindenkinél egyformán eredményes? 
Egyetlen módszer, egyetlen gyógyszer sincs, amely mindenkire egyforma hatással lenne. Vannak betegségek, például pajzsmirigy-elégtelenség vagy más hormonprobléma, amelynek rendezése nélkül egyetlen fogyókúra sem lehet eredményes. Ennek rendezése szintén feladat. Genetikailag sem vagyunk egyformák. Egyesek gyorsabban fogynak, mások kevésbé. Van, akinél rögtön elindul a fogyás, majd néhány napra megáll, másoknál döcögve indul, de később folyamatosan halad. Ha az illető nem fogy, annak rendszerint az az oka, hogy bár önmagának sem vallja be, nem tartja rendesen a diétát.

Nem szabad éhezni a diéta alatt, a koplalás hatására ugyanis a test takarékos üzemmódra kapcsol. Ez azt jelenti, hogy szervezet a következő étkezés alkalmával többet raktároz el zsírsejtek formájában – vagyis a koplalással megnehezítjük a fogyást.

Egy átlagos testsúlyú és magasságú huszonéves nő esetében a napi kalóriaszükséglet 1500-2000 kcal között mozog. Körülbelül ennyi kalóriára van szükség a testsúly megőrzéséhez. (Napi kalóriaadag kalkulátor)

Fontos tudni, hogy a napi 1200 kalóriánál kevesebb energiabevitel veszélyes lehet!

Dietetikusként táplálkozási szaktanácsadással is támogatom a fogyni vágyókat.

Meggyőződésem, hogy a sikeres fogyókúra titka a bevitt energia mennyiségének csökkentése, s ehhez elszántság kell és akaraterő. Az fülkagylóterápia segít, de az önuralmat nem helyettesíti.

További Hírek

Kapcsolat

AranyTű Rendelő


AranyTű Rendelő
8500 Pápa, Esterházy út 5.
  +36 70 386 0882
  aranyturendelo[kukac]gmail[pont]com
  
  
  

Nyitvatartás:
Előzetes bejelentkezés alapján


Top