Novellák – újabb sikerek

A közelmúltban írtunk Csukárdi Sándor, a Homokbödögén élő színész-rendező, mese-és novellaíró pályafutásáról. Az alkotó az azóta eltelt időszakban több elismerést kapott írásaiért. Ezekről adunk számot, mintegy a már megjelent írás kiegészítéseképpen.


-    Február 4-én nagy meglepetés ért. Díjat hozott a futár.  A Szárnypróbálgatók 2021 irodalmi pályázat eredményhirdetése a Covid-helyzet miatt sajnos elmaradt, így a Mennyország játék című novellám Arany-minősítését és az antológiát, melyben az írásom is helyet kapott, postán adták fel a szervezők (a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Szépírói Tagozata és a „FALUDY GYÖRGY Irodalmi Műhely”-ALFÖLD Művészeti Egyesület – Raszter Könyvkiadó). Ez már a negyedik év volt, hogy részt vettem a pályázaton. Az első két évben Ezüst- (Szaniszló a nyurgaponty, majd A pizsama viselője című novellámmal), az utóbbi két évben pedig Arany- (Lapot húzni Darwinra, majd Mennyország játék c. novellámmal) minősítést ítélt nekem a szakmai zsűri: Baranyi Ferenc író és Góg János költő – számolt be a legújabb sikerekről az alkotó.
Ám az elismerések ezzel nem értek véget, a február ebből a szempontból is jó hónapnak számít Csukárdi Sándor életében.
-    Éppen a héten kaptam meg az értesítést arról, hogy az algyői könyvtár Jelek 2020 irodalmi pályázatán szintén az Egy lomtalanítás naplója című novellám a pályázat különdíjasa lett. A pályázattal azonos című antológiát és az oklevelet postán fogom megkapni. És ami számomra a legnagyobb megtiszteltetés: a Petőfi Irodalmi Múzeum a művészeti folyóiratában, az Előretolt Helyőrség-ben szeretné megjelentetni egyik novellámat, melynek címe Czigány metamorfózis. Az írást Czigány Dezső festőművész hírhedt története ihlette – tájékoztatott Sándor.
Az előzmények ismeretében kíváncsian várjuk a Cirkusz boldog embereknek című, készülő novelláskötetet, ami az író szerint erősebb, egységesebb, mélyebb, meglepőbb lesz, mint az előző volt. Azt is valószínűsíthetjük, hogy nem marad elismerések nélkül.

Fotó: (Rózsás Hajni) A képen (balról jobbra):
- Dolgaink című antológia (Irodalmi Rádió, Miskolc 2021.), s a hozzá tartozó oklevél az Irodalmi Rádió Novellák 2020 pályázatának 3. helyezéséről az Egy lomtalanítás naplója c. novellával.
- Szárnypróbálgatók 2021 antológia (Raszter Kiadó, Csongrád 2021.), s a hozzá tartozó oklevél a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrádi Szépíró Tagozata által meghirdetett irodalmi pályázat Arany-minősítéséről  az Egy lomtalanítás naplója c. novellával.
- Életünk és ihletünk a Covid-19 idején című antológia (Irodalmi Rádió, Miskolc 2020.),  s a hozzá tartozó oklevél az Irodalmi Rádió Életünk és ihletünk... pályázatának 2. helyezéséről a Hogyan öltem meg Pista bácsit c. novellával.

Galéria

További Hírek

Kapcsolat

Riportok


Info-Oké Riportok
8500 Pápa,
  +36 70 386 0883
  kapcsolat[kukac]mindenoke[pont]hu
  


Top